Over mij

Wie is Trijntje Klok?

Vanaf mijn geboorte woon ik in Zevenhuizen in het prachtige Westerkwartier in de provincie Groningen. Inmiddels ben ik de 50 gepasseerd, 30 jaar gehuwd met Koos en moeder van twee dochters en een zoon. Mijn missie: ‘Gods aanwezigheid in gebrokenheid brengen’, wil ik graag uitdragen door er voor mensen te zijn die om welke reden dan ook behoefte en nood hebben aan Pastorale zorg. Mijn persoonlijke ervaring is dat God graag betrokken wil zijn in en bij ons leven, waar wij ook doorheen gaan, Hij wil naast ons staan. Juist omdat ik dit zelf zo heb ervaren wil ik graag mensen begeleiden die hunkeren naar Gods aanwezigheid en hierbij wil ik u graag terzijde staan en begeleiden.

Op een bepaald moment in mijn leven, na verschillende ervaringen in en buiten ons gezin te hebben doorgemaakt, was het alsof God mij in de kraag greep. Hij maakte mij duidelijk dat ik klaar was om te beginnen aan de opleiding Pastorale Hulpverlening aan het Evangelisch College. De twijfel die ik al een hele tijd had was hierna verdwenen en een korte tijd later schreef ik mij in voor de opleiding (en werd aangenomen).
Voor mij een hele stap, maar de bevestiging was heel duidelijk en opgeven was geen optie.

Tijdens de opleiding werd steeds meer helder waar ik voor wil staan en op welke manier. Hoewel ik degene was die het meest hard heb geroepen nooit als zelfstandige te willen gaan werken zijn zowel mijn eigen website als mijn eigen onderneming nu een feit en kunt u mij inschakelen voor begeleiding en ondersteuning in uw verschillende soorten geestelijke nood of behoefte.
Om mensen (nog) beter te kunnen ondersteunen in overlijden, verlies en rouwervaringen, heb ik de cursus Verlies- en rouwbegeleiding aan de Sociale Academie Utrecht gevolgd en behaald.

Wat het allerbelangrijkste is, is dat ik wil afstemmen op wat u nodig heeft en hoe ik u daarbij kan begeleiden en ondersteunen, uiteraard met de tijd die u daarvoor nodig heeft. Hierbij denk ik aan woorden vanuit de Bijbel in 1 Thessalonicenzen 5, waar Paulus schrijft dat wij er zo nodig voor onze naaste moeten zijn om de ander te begeleiden en actief met geduld (geestelijk) te ondersteunen.